18. – 24. srpnja 2016.

capture1

Booktube-a-thon je, po meni, kralj svih readathona. Osim što je bio prvi readathon u kojem sam sudjelovala (prije dvije godine), Booktube-a-thon je readathon s najviše popratnih sadržaja i hrpom ljudi koji sudjeluju. 

Nastao je kako bi povezao Booktube zajednicu (dio Youtubea posvećen knjigama), ali vrlo brzo postao je popularan među blogerima i svima ostalima koji jednostavno uživaju u čitanju. Ovo je četvrta godina održavanja Booktube-a-thona i baš me zanima što nam ovaj readathon donosi ove godine, jer svake godine je sve bolje.

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi samog readathona, osnivačica Ariel Bisett potrudila se sve objasniti i urediti tako da je dostupan doslovno svima. Booktube-a-thon ima svoj Youtube kanal, Twitter profil i Instagram, tako da sve što vas zanima možete saznati ondje.

Za vrijeme trajanja Booktube-a-thona organizirani su razni video-izazovi s vrijednim nagradama, popusti na određenim stranicama (prošle godine je to bio Book Depository, ne znam tko je sponzor ove godine), Twitter sprintovi i još hrpa zabavnih sadržaja kojima se možete priključiti, a odlična vijest je da su sve nagradne igre i darivanja međunarodni, tako da i mi obični smrtnici imamo šansu nešto dobiti.

booktubeathon-2015-logo

Najdraži dio Booktube-a-thona meni su zadaci koje sudionici nastoje ispuniti. Svake godine dobivamo sedam različitih zadataka koje tijekom Booktube-a-thona nastojimo ispuniti. Dopušteno je koristiti istu knjigu za više zadataka, što je odlična prilika za one koji sporije čitaju ili imaju puno obaveza pa ne stignu pročitati puno. Ovogodišnji zadaci su:

  1. Pročitati knjigu sa žutim na koricama.
  2. Čitati jednu knjigu samo nakon zalaska sunca.
  3. Pročitati knjigu za koju si čuo/la zahvaljujući Booktubeu.
  4. Pročitati knjigu koja je starija od tebe.
  5. Pročitati knjigu prema kojoj je snimljen film (i pogledati taj film).
  6. Pročitati knjigu tebi najdražeg autora.
  7. Pročitati sedam knjiga.

Iako sam već odabrala knjige koje planiram čitati tijekom Booktube-a-thona, neću ih sada podijeliti s vama jer će se ta hrpa knjiga tijekom samog readathona sigurno nekoliko puta promijeniti i na kraju ću pročitati neke totalno druge knjige. Ipak, kad readathon završi, podijelit ću s vama što sam pročitala i napisati svoje dojmove. Do tada, nadam se da ćete se uključiti u ovaj zabavni događaj i uživati u čitanju.

Advertisements